Реално постъпили суми по банковата сметка.
Разликата може да се получи, ако в справката на Фонда, не сте избрали 2021г, защото част от тях влизат през 2022г
Във връзка с този казус , за доходите от рента на ФЛ, които са ЕТ, търся едно решение 4703/17.05.2022 на ВАС.
Да така е права сте  :good:    , и аз го разиграх по този начин вариятна, и когато го тествах в програмата на НАП , ми даде грешка "Липсва такъв вид осигурен" и за това попитах.
Аз попитах за  т.12 "Вид осигурен",какво ще се попълни като реално осигурен няма.
Благодаря Ви , явно трябва да направя корекция на Декл. Обр.1 за м. Април, която е вече подадена, както с последен ден в осигуряване, така и с начислено обезщетение.
Да точно така, през м. Май няма работни дни, и 04.05.2021 не е последен ден в осигуряване, а и т.12 от Декларация Обр.1 трябва да бъде попълнена а реално осигурен няма.
Здравейте,
Въпросът ми е свързан с попълването на Декл. Обр.1, лицето по взаимно съгласие е освободено от 05.05.2021г, в  ТРЗ програмата излиза последен ден в осигуряване 04.05.2021г, който е почивен ден. Има обезщетение за неползван отпуск за 2021г.  което ще бъде начислено през м. Май 2021г
Въпросът ми е как правилно трябва да попълня Декл. Обр.1 за м. Май 2021.
В ГДД в падащото меню, в година на предоставяне и на получаване на заема, ако я няма годината в която  е възникнало това обстоятелство, значи не се посочва.
Аз ги правя в програмата на НАП (Декл. Обр. 1 и 6)
Да разбрах Ви , много БЛАГОДАРЯ.
Здравейте,
имам следнта питанка: Лицето е земеделски производител и се осигурява като такова на 610лв през цялата година, но едновремено с това има и ЕООД в което полага личен труд, и за този труд внася само данък.
 Сега попълвайки ГДД , в Таблица 1 и 2 към нея трябва ли да попълня в кол.4-610лв за всеки месец и в кол.5 пак 610.00лв за всеки месец, и за този доход от положения личен труд трябва ли да се довнасят осигуровки.
Здравейте,
Въпроса ни е свързан с ЗОПБ и по конкретно, с изплащането на положел личен труд от касата на дружеството.
Ежемесечно от касата на дружеството се плаща 800.00лв за положен личен труд на съдружника който на годишна база не превишава 10000.00лв, това в противоречие ли е с последните промени в закона, и трябва ли да се плаща по банков път.
ФЛ - ЕТ регистриран по ДДС отдава под наем обект собственост на ФЛ, за получения наем през 2009 не е начислен ДДС, с какъв документ да го направя сега,доходът от наема е декларариран в ГДД на ФЛ. Благодаря на всички!
Въпросът ми е следния: Управител на ЕООД самоосигуряващ се, отдава под наем обект за което получава наем в Декл. по ЗДДФЛ за доходи от наем трябва да се доосигурява? :icon_question: